Convocatòria de projectes Euroregionals RCMPM

La Residència de Creació Musical Pirineus-Mediterrània (RCMPM) és un projecte de col·laboració transnacional, que reuneix quatre agents culturals de diferents regions per promoure la música de nova creació amb noves tecnologies: l’EnsembleFlashback (Occitània), la Fundació Phonos (Catalunya), l’associació Placa Base (Illes Balears) i la Unió Social de Flix (Catalunya).

Aquest projecte, recolzat per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, té com a objectiu fomentar la creació d’obres musicals innovadores i promoure la seva circulació, per donar accés al major nombre possible de persones, unir públics comuns i crear espais dinàmics i sostenibles per al diàleg i l’intercanvi entre institucions culturals, artistes i públics.

En aquest context, les quatre entitats col·laboradores llancen una convocatòria conjunta per a la presentació de projectes de creació musical i/o sonora sense restriccions de sexe, edat i nacionalitat. Cada institució oferirà allotjament i dotació econòmica en concepte de residència de creació (veure especificacions particulars de cada entitat a continuació). Així mateix, és realitzarà la presentació dels projectes seleccionats a les seus i/o festivals de les quatre entitats associades. El desenvolupament complet del projecte (creació i presentació) es durà a terme entre octubre de 2019 i maig de 2020.

La convocatòria RCMPM està oberta a totes les persones, independentment de la seva edat i nacionalitat. Cada persona podrà enviar una única proposta a una de les quatre entitats col·laboradores en qualsevol dels idiomes euroregionals (francès, català, castellà), així com en anglès.

L’associació Placa Base encarrega a un(a) compositor(a) una obra per a violí, piano i suport electroacústic , amb una durada aproximada de 10 minuts, que serà estrenada per Placa Base Col·lectiu Instrumental.

La composició ha de desenvolupar de manera integral l’ús de mitjans electrònics en totes les seves possibles manifestacions (format fix, manipulació de senyals instrumentals, suport analògic, amplificació, interacció instrumental amb entorns electrònics autònoms o múltiples entorns). S’acceptaran propostes que incloguin la preparació prèvia dels instruments acústics.

Membres del jurat

Alexander Vert, director de l’Ensemble Flashback
Mateu Malondra,director de l’Associació Cultural Placa Base / Festival ME_MMIX
Joan Bagés i Rubi, president de La Unió Social de Flix i director artístic de Morphosis Ensemble
Àngel Faraldo, director artístic de la Fundació Phonos

Residència artística

La residència de creació s’organitzarà en dos períodes de treball a Palma de Mallorca.
El primer període tindrà lloc al gener de 2020, durant un període de tres dies . El/la compositor(a) treballarà en el desenvolupament de l’entorn electroacústic adequat i la seva interacció amb l’entorn acústic-instrumental. El segon període es durà a terme al març de 2020, durant un període de tres dies, durant els quals el/la compositor(a) treballarà
directament amb els músics de Placa Base Col·lectiu Instrumental.

Durant el període de residència, Placa Base proporcionarà allotjament per un total de 6 nits. Es reemborsarà un màxim de 200 € en concepte de despeses de desplaçament per període . Els costos d’alimentació aniran a càrrec de la persona seleccionada.

Dotació econòmica

S’assignarà una dotació econòmica de 1.800 € en concepte d’honoraris per l’encàrrec.

Activitats de difusió

L’obra creada en aquesta convocatòria es presentarà en una sèrie de quatre concerts dins de la programació regular o festivals dels quatre socis: la temporada Unió Social de Flix, la temporada musical phoneme del grup Flashback, la temporada de Concerts Phonos i el festival ME_MMIX 2020 (dates que s’anunciaran més endavant).

Compromisos de la persona seleccionada

El/la compositor(a) es compromet a completar i lliurar l’obra abans l’1de febrer de 2020 .També s’ha d’assegurar que l’estrena de la peça vagi a càrrec de Placa Base Col·lectiu Instrumental i de gravar-la en qualsevol format per editar o promocionar la peça. Així mateix, la persona seleccionada es compromet a esmentar en totes les comunicacions relatives a l’obra en qüestió, així com en totes les futures presentacions públiques de l’obra el següent text, en l’idioma pertinent: «Encàrrec de Placa Base – Residència de Creació Musical Pirineus-Mediterrània 2019. Amb el suport de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània. «

Presentació de sol·licituds

Les persones que vulguin optar a la RCMPM – Placa Base, han d’aportar la següent documentació mitjançant correu electrònic a placabasecallforcomposers@gmail.com:

  • CV i biografia artística
  • Descripció del projecte (màxim 2 pàgines)
  • Dossier d’obres (partitures, gravacions d’àudio i/o vídeo, texts, etc.) a través d’enllaços d’internet o serveis d’intercanvi d’arxius (dropbox, GDrive, etc.).

Data límit de presentació de sol·licituds: 6 de setembre de 2019.

Resolució de la convocatòria: 21 d’octubre de 2019.

La participació en aquesta convocatòria implica la total acceptació d’aquestes bases.